Италия ще започне да смекчава ограничителните мерки на три етапа –

...
Италия ще започне да смекчава ограничителните мерки на три етапа –
Коментари Харесай

Живот след кризата - Италия отваря икономиката си

Италия ще стартира да смекчава ограничаващите мерки на три стадия – от 4 май, от 18 май и 1 юни. Премиерът Джузепе Конте разгласи проектите на държавното управление на онлайн конференция във Facebook в неделя вечерта.

Страната  отваря промишлеността на 4 май  като част от проектите за последователно разхлабване на ограничаващите ограничения. Въпреки че беше ударена тежко от новия ковид, Италия се нуждае незабавно от нов подтик за стопанската система си, след като първа наложи строги ограничавания през март. " Ние работим да позволим  отваряне на 4 май на голяма част от бизнеса,  от производството до строителството ", заяви премиерът на Италия Джузепе Конте пред вестник " Република ", представен от Reuters.



Постепенното отваряне на стопанската система ще бъде следено както в рамките на Италия, по този начин и в подтекста на цяла Европа, изключително в този момент, когато много съседни страни в Европейски Съюз възнамеряват последователно задействане на водещи индустрии през идващите седмици.

Икономическият министър Роберто Гуалтиери е оптимист и чака мощен взрив на стопанската система през третото тримесечие и забележителен напредък през 2021 г. Той се надява, че мерките на държавното управление и последователното обновяване на бизнеса " ще допринесат за ограничението на негативното икономическо влияние на вируса и ще поддържат възобновяване ".

Премиерът Конте посочи по време на онлайн конференцията на държавното управление, че фирмите би трябвало да вкарат прецизни здравни ограничения, които да съблюдават, преди да бъдат публично обновени посредством решения на местите власти – поддържане на безвредна отдалеченост от минимум един метър сред работещите, както и носенето на защитна маска. Министър-председателят на Италия   акцентира, че някои бизнеси се преглеждат като " стратегически ", в това число и производството, насочено към експорт. 

Ето за какво от идващия понеделник ще заработят някои фабрики, строителни компании и търговци на едро. Всички предприятия, които възобновяват активност, би трябвало да подсигуряват съблюдаване на нормите за сигурност, като главната е безвредна отдалеченост. Задължително е и носенето на защитна маска.

Италианските граници ще  останат затворени за задгранични туристи до края на годината, безапелационен е министърът на културата и туризма Дарио Франческини.  " Отварянето на границите ще  зависи от епидемиологичната обстановка и политиките на всяка страна . Тази година няма да има международен туризъм, тъй че проектът е " пътешестване в границите на Италия " за италианците, което планува вложения във вътрешен туризъм ".



Всички музеи, изложбени зали и културни институции в Италия са затворени от началото на март и макар че на тях няма да могат да се радват хилядите задгранични туристи, някои от обектите ще бъдат отворени при отслабването на ограниченията, включително и емблематичните Колизеум и Помпей. По думите на министър Франческини ще отворят единствено  тези туристически обекти, които приложат ограничения за сигурност.

Също по този начин ще бъдат отворени и парковете и градините, като груповите разходки ще бъдат разрешени единствено в границите на фамилията. През първата фаза на намаляване на ограниченията ще бъдат обновени и самостоятелните тренировки на спортистите, само че единствено на тези с национален интерес от позиция на спортните федерации. 

Салоните за хубост, фризьорските салони, кафенетата, питейните заведения и заведенията за хранене най-вероятно ще отворят порти чак на 1 юни, като доставките на храна по домовете ще бъдат вероятни и по-рано, в случай че всичко върви по проект, несъмнено. 

Училищата ще останат затворени до септември, защото съгласно изследвания на здравните специалисти в страната рискът от болест е доста висок . Правителството е изрично, че дистанционното образование работи добре и няма да има потребност от смяна до края на образователната година: " Ще работим за разкриване на учебните заведения през септември ", сподели министър председателят.

Остава неразбираемо дали ще бъдат обновени службите в църквите, както упорства Конференцията на италианските епископи.

 
Милано се разсънва от кошмара с нови градски правила
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР